10mila 2014 etappe 3 (02.05.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Eksjö
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 3
Distanse: 15.17 km
Tid: 86:00
Kroppen og beina føltes veldig bra før jeg startet og jeg hadde veldig lyst til å løpe denne etappen.
Problemet i starten var litt at jeg var instillt på å løpe så fort som mulig hele veien og henge med de andre løperne. Men fordi vi var allerede et stykke bak etter to etapper, var det ingen jeg kunne henge på.
Første post var det mange som hadde problemer med med jeg kom ganske bra inn i posten og tok inn flere andre løperne. Etter første posten trengte jeg 5 poster for å skjønne, at det er jeg i denne klynga som kan orientere best og at det ikke er lurt å henge på de andre løperne.
Til andre post gikk vi av fra stien for tidlig, til 3. post var det en veldig dårlig kompasskurs ut fra posten og til 6. post var det igjen som visste hvor akkurat posten skulle ligge. Til post 7 igjen en liten sving rett i postringen. Da var det nok og jeg bestemte meg for å gjøre mitt egen løp. Det var en veldig god ide og jeg burde har gjort det rett fra første posten. Fra post 7 til mål ble det ingen større tidstap og jeg var veldig fornøyd med min orientering. Det var også ikke noe problem for meg at 3-6 løperne hang bak meg hele veien fra 7 til mål (bortsett fra noen veistrekk hvor noen av dem prøvde å løpe fra meg)

Til slutten kan jeg si at jeg brukte for lang tid for å skjønne at jeg må orientere hele veien selv, isteden for å henge på andre løperne som ikke kan orientere bedre en meg.
På den andre siden er jeg veldig fornøyd med min physisk form under Tiomila og at jeg klarte å orientere så bra etter at jeg tok løpet i hånden min. Selv om jeg bommet 3 minutt til 6. post og at jeg ikke hadde noen å henge på, ble det en ikke altforstor tidstap (4 min. til teten og 11 min. til beste strekktid)
Jeg gleder meg nå masse til flere store stafetter som Jukola, Night Hawk og 25manna og ble veldig gira på å trene hard for å gjør det bedre på de neste stafettene og ikke minst Tiomila 2015!
Vis kommentarer (0)
 
10mila 2014 etappe 3 (02.05.2014) 10mila 2014 etappe 3 (02.05.2014)