10mila 2018 (29.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 6
Distanse: 9.45 km
Tid: 58:40
Etter en kanon natt av de fem første etappene sendes jeg ut som nr. 5, et godt stykke bak Linne, men ganske nærme IFK og TP.

1: Åpner greit. Blir en liten 10 sekunder inn i posten, men blir bare mer fokusert av det. Tar igjen TP.
2: Så ingen gode alternativer, så det ble rundt på sti. Tror ikke det var så dumt. Kunne kuttet som IFK gjorde, men det kan ikke ha vært mange sekundene å tjene.
3: Tror veivalget er bra. Kunne kanskje løpt litt lenger på sti, men likte inngangen bedre over kollen.
4: Her kommer jeg rett bak en lykt, så det ikke der og da, men det var TP. Hadde jeg ikke løpt 10m forbi posten hadde jeg nok hatt den ryggen.
5: Planen var egentlig å løpe myra, men det var ganske greit å plukke skrenter og koller. Stopper litt inn i posten der det plutselig er masse folk og kamera. Hit sies det at jeg har best tid av samtlige.
6: Tolker ikke helt ting og stopper opp, blir 15-20sek, men er det rette å gjøre.
7: Ser litt rart ut på gpsen, men var veldig naturlig å løpe sør for skrenten. Tar det pent inn i posten.
8: Bra, igjen tar jeg det ganske rolig og sikkert inn i posten
9: Litt dårlig kurs, men ikke noe stort tap.
10: Så ikke at man kunne løpe rundt, men kan ikke ha tapt mye rett på
11: Får med meg skrenten på ryggen og skrenten på toppen
12: Her går alt til helvete. Er litt vanskelig å se tilbake for å finne ut hva som gikk galt, men jeg skal prøve. Treffer skrenten midt på strekket bra, og tar med meg stien og legger meg opp på høyden. Ser at jeg skal ned kurve og legger meg ned, men skjønner at jeg er litt lavt. 100% sikker på at jeg er ved den passerbare skrenten nederst i postsirkelen. I mitt hode skal det da være mulig å se steinen hvis jeg fortsetter på samme høyde. Skjønner fortsatt ikke hvordan jeg ikke har sett den steinen. Finner ikke noen stein og ser ned til venstre mot jordet og konkluderer med at jeg er i riktig skråning og fortsetter. Resten som skjer er noe uklart, Linne-fyren dukker opp og jeg er litt i panic mode så jeg blir distrahert veldig av han. Han drar meg med opp mot høydene, men det skjønner jeg er feil og snur. Her fikk jeg en anelse om at jeg hadde vært for lavt og ligger derfor oppe på høydedraget, hvordan jeg igjen ikke får med meg steinen er uforståelig. Blir tilslutt med til Linne sin gafling, og skjønner egentlig hvor den ligger, men jeg sliter med å forstå hvor min post er i forhold til den. I mitt hode hadde jeg allerede vært der. Dermed blir det en sving ned i søkket til jordet og opp igjen. Tilslutt finner jeg posten. Taper 5 min 15 sek
13: Er ikke så lett å nullstille, men jeg prøver. Blir noen sekunder stopp på høydepunktet før jeg ser posten.
14: Bestemmer meg med en gang for å gå over. Rundt veivalgene virket litt lange og stiløping er ikke min styrke. Syntes jeg gjennomfører bra, og det ser ut som at jeg ikke taper noe til de med min gaffling.
15: Her tenker jeg ikke helt klart og tar nok ikke det beste veivalget. Ser ut som jeg taper 20 sek
16: Veivalget er bra, men her begynner jeg å få vondt i magen. Går ikke så fort. Nøler inn i posten så det blir 10 sek.
17: ....
18: Egentlig ganske lei av livet og tenker at jeg bare skal cruise inn. Ser noen lykter til venstre og regner med at de er på stien. Løper rett inn i noen skrenter og må snu. Veldig kjipe 30 sek...

Ubeskrivelig hvor jævlig jeg hadde det i de 5 minuttene. Ser på det i ettertid og det første jeg tenker er at jeg har uflaks, men flaks har ikke noen plass i o-sporten. Det som er mest irriterende i ettertid er hvordan det blir 5 minutter og ikke typ 2 min. Hvorfor stopper jeg ikke som jeg gjorde tidligere, tar 20 sek og finner ut av det?
Kjipt at det som starter som et veldig bra løp ender på den måten. Utrolig kjipt å bomme bort en topplassering for laget som løp så jævlig bra. I alle andre løp hadde jeg kanskje klart å ta med meg noe positivt som en god start eller grei nullstilling, men her er det faktisk ikke mulig for meg. Her har jeg mistet o-gleden og mye av treningsviljen. Tviler på at jeg kommer til å løpe natt-o med godfølelsen igjen. Kommer alltid til å se tilbake på tio 2018 som et helvete. :(
Skjul kommentarer (3)
Mini : Var ikke helt lyst da jeg var på den steinen, men ikke natt heller. Jeg syntes at den var vanskelig å få øye på, fordi den så ut til å ligge i flukt med terrenget rundt. Jeg nølte meg fram (fordi jeg hadde sett din bom på tv), og måtte ganske tett innpå for å se at dette var en frittstående stein (i et lite søkk?) og ikke berg i dagen.
Kjetil: Kom deg opp på hesten igjen, gutt! Jukola coming up, soon!! Vi har alle gjort tilsvarende eller større feil, og rutinerte Troeng fra Linne hadde jublet over å levere et løp tilsvarende ditt på Tio ;)
Eva: Enligt trackingen är det bara IFK G som har sprungit snabbare än dig fram till 11:e kontrollen. Försök att ta med dig den biten. Det går fort när du springer, du har råd att ta stopp och kolla extra när du blir osäker. Viktigt att du fortsätter träna nu, det kommer Jukola och andra lopp snart!
Skriv ny kommentar
Lagre
 
10mila 2018 (29.04.2018) 10mila 2018 (29.04.2018)