Hovedløpet Lang H16 (06.08.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Damåsen
Arrangør: Konnerud IL
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 6.6 km
Tid: 48:39
Hovedløpet Langdistanse! Følte meg bedre forberedt på langdistansen enn på sprinten, så dette skulle bli bra! Planen før start var egentlig å bare holde hodet rolig og ikke finne på noe dumt.
Post 1: Okay, nå er jeg i gang. La merke til at det var et venstreveivalg til 1. post, men valgte å ta høyre av en eller annen grunn. Forventet en klar og tydelig knekk i stien, der hvor jeg skulle ta av. Etter å ha løpt en stund begynte jeg å tenke: Hmm, burde jeg ikke ta av stien snart? Kom til en bitte liten sving og tenkte: joa, jeg er riktig. Det var jeg ikke. Begynte rolig å innta terrenget. Fikk ingenting til å stemme, og tenkte at det beste må være å dra ut til stien på baksiden av posten og så ta meg inn igjen. Jeg traff stien som planlagt, men så fikk jeg det for meg at jeg hadde tatt av stien for tidlig!! Løp dermed enda lenger nedover stien. Tok av stien da jeg trodde det var riktig. Løp straks ut til stien igjen og fortsatte nedover. Begynte å bli skikkelig stressa. Kom helt ned til en sving og tenkte: Oj, nå har jeg kommet til svingen på stien rett ved posten. En nærmere titt, og jepp, jeg var laaaaangt nede. Spurt tilbake på stien og rett inn i posten. Nøyaktig 6 min bak på første post på en fantastisk siste plass. Si at jeg tapte 5:30-5:45 på dette strekket.
Post 2: Ble tatt igjen av Petter på 1. post, så jeg bare kjørte på. Stress-sving inn i posten.
Post 3: Roligere, men fortsatt stressa.
Post 4: Ny smell. La bare kompasset på og forventet at en post skulle dukke opp, ble stående stille en stund. Petter tok oss inn til slutt. Et nytt minutt tapt. Tidstap nå oppe i nesten 7 min, helt utrolig.
Post 5: Hadde forberedt meg på et slikt strekk på forhånd, og antok at rett på skulle være raskest. Smelte kompasset på og tok med meg åpenbare detaljer. Rimelig høy fart.
Post 6 og 7: Gode strekk med høy fart, bare litt ut av kurs mot 6. post.
Post 8: Stien var det bare å drite i siden den var såpass gjengrodd. Litt unødvendig opp og ned klatring ved den store kollen.
Post 9: Høyre på sti her var best. Satt meg skikkelig fast i noe nedfall ved hytta midt på strekket.
Post 10: Transport, men litt vondt i kne så ga ikke maks.
Post 11: Bra, full kjør opp bakken ved passering.
Post 12: Litt nøling, men ellers bra.
Post 13: Dro for langt til venstre men tok meg inn etter myra.
Post 14: Møtte Bendik midtveis i strekket. Skulle liksom leke tøff og kjøre fra ham, men jeg dro for langt ned mot stien, imens han traff bedre.
Post 15: Kjøre på.
Spurt: Skulle slå Bendik. Skjønte at han hadde gjort det bra når absolutt alle drev å heiet på han.
Et løp som var alt annet enn bra. Overraskende nok endte jeg på en 7. plass, som jeg i forhold til løpet må være fornøyd med. Sikter høyere, men da må man løpe bra orientering.
Vis kommentarer (0)
 
Hovedløpet Lang H16 (06.08.2016) Hovedløpet Lang H16 (06.08.2016)