Tiomila 1. etappe (28.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Land: Sverige
Etappe: 1
Distanse: 13.35 km
Tid: 78:58
Gledet meg veldig til å løpe på forhånd. Var i god form. Derimot var det et lite spørsmål rundt natt-orienteringen min, har ikke hatt mange natt-treninger i det siste. Og den forrige jeg hadde gikk ikke spesielt bra. Valgte å ikke tenke på dette, det handlet bare om å løpe bra idag.
Post 1 (A): Idet startskuddet gikk var det bare å kjøre på og presse seg fram. Folk var overraskende lite frekke, og jeg kom meg lett fram. Plutselig var jeg nesten helt framme. Valgte å heller holde plasseringen og chille.
Hadde god kontroll hele strekke, litt vanskelig på kollen der posten lå, men ingen problemer da jeg traff myren til høyre for posten.
Post 2: Ettersom jeg traff 1. posten uten problemer, var det meste gjort. Litt vel enkelt strekk til 2. post når man må ned til broen over myren uansett, ikke akkurat vanskelig å ta seg inn og løpe riktig.
Over det åpne området før posten delte gruppa seg litt. Jeg ble med de som løp lenger til venstre. Ble litt usikker inn mot posten. Var mye lys overalt, men holdt roen og orienterte meg inn. Gikk noen sekunder her.
Post 3: Kontrollert heng.
Post 4: Mer kontrollert heng. På tv-posten her var jeg allerede et stykke etter.
Post 5: Her delte det seg. Jeg så drakten til IFK Gøteborg løpe mer rett på, så jeg tok det veivalget. Ikke akkurat den beste måten å bestemme seg på, men trodde ikke det skulle skille så mye uansett så lenge jeg ikke bommer. Inn mot posten samlet gruppene seg. Jeg ble litt usikker da folk dro opp til et annet høydeparti enn det jeg ville, men forsto at jeg var i et grønt-parti, så jeg var absolutt der jeg skulle være og løp og tok posten.
Post 6: Løp på ryggene og leste skrentene og høydepartiene.
Post 7: Hang meg på. Ut av posten klarte jeg å tråkke på foten til en Järla løper, han svarte med et nydelig "Fuck you" med en gang. Veldig overdrevent spør du meg, men jeg sa sorry et par ganger uten å tenke mer på det. Så Andreas kutte ut av klynga og løpe mer mot venstre da vi var nede mellom høydepartiene, var helt enig med han og fulgte etter sammen med en del andre. Mye opp og ned løping.
Post 8: Dret i kontroll da jeg antok alle skulle gjennom jordet. Fikk meg litt å drikke på en kanskje litt dårlig plassert væskepost, grei omvei. Så slutten på lysene lengre framme på jordet, så forsto at jeg lå greit an i en gruppe. Men så ingen Hagaby-drakt, så ble litt lei meg :(
Post 9: Løp på ut av 8, men tok noen dårlige trasevalg, som gjorde at jeg havnet lenger bak i gruppen. Stresset overhodet ikke og holdt meg rolig. Dette er egentlig det strekket jeg er mest skuffet over. Hadde ikke god kontroll i det hele tatt før vi traff stien. Tenkte derimot at når alle løp på en så fin rekke, kunne det nesten ikke være at gaflingene var så veldig langt fra hverandre.
Post 10: Lett
Post 11: Holde kurs og løpe på.
Post 12: Mange veldig enkle ting å orientere seg på. God kontroll.
Post 13: Her ble det kaos for mange. Jeg slapp meg litt løs og holdt kurs og kontroll helt inn i posten.
Post 14: Mange lys overalt, men fikk posten veldig fint. Digg å se Andreas igjen.
Post 15: Her var det høyre eller venstre. Jeg ville løpe høyre, men veldig få andre ville det, endte sammen med et Tampereen lag. Han trøkka til noe skikkelig bortover veien. Ingen lys bak oss gjorde meg litt redd, men det var ingen grunn til å stresse. Inn mot posten så jeg veldig mange lys som løp ut. Finnen fortsatte bare videre imens jeg løp inn og tok den. Her gikk det litt tid. Havnet lenger bak.
Post 16: Tryna i steinene og slo kneet før posten. Ble passert av et par lag imens jeg kom meg opp. Var ingen langvarig smerte så gikk helt fint. På post 16 lå jeg på 30. plass, 1:46 bak Regborn, i slutten av den 2. gruppa.
Post 17: Enkelt strekk. Heldig med gaflingen så jeg slapp ekstra-posten, var lett å se de som skulle ha den. God kontroll inn.
Post 18: Ny runde med kaos. Holdt roen og løp alene (!) inn mot posten min. Så jo derimot folk som løp ut av den da.
Post 19: Fikk en liten tre-manns gruppe. Her fikk jeg faktisk en ganske fin sving. Hadde god kontroll hele veien, men ble faktisk dratt mot den andre gaflingen. Lett å ta seg inn i det store søkket, hvis man har kontroll da :P Løp med en annen opp mot posten. Noen sekunder tapt.
Post 20: Så en stor klynge dra opp bakken da jeg løp ned. Ante meg at det var en TV-post. Stemplet her som 13. mann, 1:20 bak. Var helt alene, mellom tet-gruppen og en gruppe bak.
Post 21: Dro for langt opp venstre, skulle unngå å løpe helt opp til toppen, men dro helt til venstre for en skrent. Alene hele veien men lysene bak tok innpå.
Post 22: Orienterte selv helt til Andreas dukket opp og tok føringen. Lå bak og kontrollerte. Lett inngang i posten, tydelig kart.
Post 23: Henge på Andreas på stiene. Løpt forbi av noen lag inn mot posten.
Post 24: Løpe.
Post 25: Løpe enda fortere og enda mer.
Post 26: Ikke slippe.
Mål: Spurte.
Utrolig gøy og veldig fornøyd. Har litt tidstap men jeg unngikk stor bommer og hadde ingen gaflingsfeil. Gøy å komme inn med Andreas, og enda morsommere å komme inn som 11. Fantastisk fysisk, og beholdt roen, legger man til litt flaks er jeg bare 1:12 bak teten. Laget løp bra, og vi endte på 49. plass :)
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila 1. etappe (28.04.2018) Tiomila 1. etappe (28.04.2018)