NM ultra (18.08.2018)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 15.39 km
Tid: 101:41
Starta NM ultra med mye uro. Var veldig redd for at det som skjedde dagen før skulle skje igjen. Prøvde å ikke tenke på det, men hadde en defensiv holdning hele veien.
Starta bra til 1 og 2. God orientering, men holdt igjen en del på farten. Til 3 fikk jeg plutselig for meg at jeg var i en annen myr inn i posten enn det jeg var, så klarte å få et fint minutt tapt her.
Til 4 gjorde jeg noen dårlige vurderinger som jeg fort taper tid på. Valgte å løpe rundt steder jeg kunne løpt rett på.
Leste mye på 6. post på vei til 5. post, så ble litt overraska over hvor høyt man skulle opp til posten.
Valgte rundt til 6, tror det var smart.
Til 7 klarte jeg ikke helt å løpe optimalt, spesielt dårlig ut av 6. post. Løper litt for mye sikk-sakk.
På ultra-langstrekket var planen rett på, men litt til høyre for streken. Hadde blitt tatt igjen av Isak på 7. post, men han fikk ikke ryggen min siden jeg var på vei rett ut. Følte jeg gjennomførte bra, men ser i ettertid at det er mange steder jeg kunne spart tid. Velge litt andre myrer og unngå å løpe over kollene. Så Isak noen steder men fikk aldri ryggen hans. Han hadde et ganske så høyere tempo enn meg. Er litt vanskelig å gå inn i detalj hva jeg burde gjort annerledes på dette strekket, men poenget er at jeg var for sløv med orienteringen og klarte ikke å tenke klart. Etter passeringen av elven tror jeg at jeg valgte riktig rute, men igjen flere steder jeg kunne valgt andre traseer.
Avslutningen ble preget av sløvhet. Hodet kokte og orienterte ikke bra nok, selv om det føltes som det der og da. Både på kortstrekkene hvor jeg bommet og nølte inn i hver post, og på langstrekkene hvor jeg ikke var konsentrert nok.
Fornøyd med 5. plass mtp løpet, men 10 min bak er rimelig katastrofalt. Har tapt mye fysisk. Har ikke følt meg bra hele uka. Men tapte nok en del mer teknisk enn det jeg skulle tro. Ikke mange direkte bommer, men har tapt en del på sløvhet i traseer og lignende. Har ikke nevnt alle 10-30 sekunderne tapt inn i postene engang. Selv om farten ikke var så høy, holdt jeg greit inn. Jeg tror jeg sier at løpet er helt ok.
Vis kommentarer (0)
 
NM ultra (18.08.2018) NM ultra (18.08.2018)