NM stafett (16.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Arrangør: Vegårdshei IL
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 7.53 km
Tid: 44:02
NM stafett! Fikk idag oppgaven å løpe 1. etappe på førstelaget til Halden på lag med Thomas og Magne. Ganske nervøs før start, men roet meg ned med å tenke på at dette har jeg gjort mange ganger før. Jeg vet akkurat hvordan det skal gjøres nå også.
Var offensiv ut av start og fikk 1. posten min tidlig. Mot 2. post derimot fikk vi en skikkelig dårlig rute. Burde nok ha løpt rundt her. Havna ganske langt bak i rekka mot 3 da alle gaflingene samla seg.
Til 3 og 4 ble det veldig trekkspill-effekt. Og det var vanskelig å komme seg fram. Fikk i tillegg en sving inn i 4. posten.
Løp bra deretter med mange folk rundt meg, men ville ikke kalt det en gruppe.
Til 14. posten blir jeg litt usikker når jeg først kommer på en annen gaflingspost, men finner min egen fint.
Ved passering hører jeg at jeg er rundt 1min bak. Positiv overraskelse da jeg trodde det skulle være verre.
Sisterunden går vel egentlig veldig bra. Får mine poster fint og har ikke mye teknisk tidstap, annet enn at vi kanskje ikke trengte å runde så mye til 20. post, og en sving til 21. post (min post er ikke på dette kartet).
Når jeg løper mot mål vet jeg at jeg har passert mange løpere, og kan ikke tenke meg at jeg har tapt så spesielt mye tid til teten. Men når jeg løper inn hører jeg at jeg er over 3min bak. Blir veldig overraska og skuffet over meg selv. Skjønner ikke stort. Får i tillegg høre at jeg er disket, men heldigvis hadde jeg backup lapp slik at løpet ble godkjent igjen.
Dagen ble reddet av Magne som løper en fantastisk siste etappe slik at vi får bronse. Kult med medalje i et senior-NM, men noe surt ligger bak det. Det er klart at Thomas og jeg tok oss av de lange gaflingene slik at Magne fikk bare de fine og korte, men fortsatt har jeg tidstap som helst skulle vært borte.
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett (16.09.2018) NM stafett (16.09.2018)