Stafettøkt (11.03.2016)
Kategori: Trening
Distanse: 10.86 km
Tid: 57:24
Gj.sn. HR: 160
Maksimum HR: 181
Stafettøkt med høy kvalitet og god matching (helt sant!)

Drag1: Bra start i rygg på Olav, der jeg faktisk klarer å holde følge i starten og samtidig lese kart. Det kan ikke ha skjedd før. Tilskriver æren en Squeezy super energy bar. Bra 2. post rett på på egenhånd. Også ganske fornøyd med 3. post selv om det blir en sving inn i posten. Tørr gjøre mitt eget selv om alle andre drar i alle retninger, utenom Jon da. Tar dobbel salto ned bakken mot 4. post, men overlever på mirakluøst vis. Gunstig, for det gir Jon mulighet til å ta føringen og sette opp farten sånn at vi kommer oss opp til gutta med kortgafling. Greit resten av draget, stort sett i rygg på Olav, men med kontroll. Spurter det jeg kan mot mål og løper forbi Magne. Hopping i motbakke - maksstyrke: 1-0. (selv om jeg muligens, kanskje, nedla en någet større innsats i spurten enn Magne)

Drag2: Ut i tet, ca 20sek før nestemann. Litt smånervøst. Plukker enkel førstepost greit, og også 2. post. Har bestemt meg for opp, da jeg vurderer det som litt høydebesparende ift ned. Vurderer aldri lia rett på. Gjennomfører ganske greit, og anser det som bombesikkert å se gropa fra stien. Lærte på barneskolen at bomber ikke er sikre, men det er lenge siden, og glemmer det i kampens hete. Ser ikke noe grop, ser Jon nede i lia og løper ned og hilser på før jeg løper opp igjen sammen med hele gjengen. Ganske oppgitt fordi jeg tror jeg har gjort noe skikkelig dumt. Sett i ettertid var det kanskje ikke så fryktelig dumt. Løper uansett litt for fort videre og blir ganske sliten. Lumsk 4. post, men finner den etterhvert. Tryner mot 5. post, får syra og Olav er forbi. Har aldri skjønt langrennsløpere som får syra etter fall før i dag. Tenker jeg ikke kan henge Olav inn i posten, og da er eneste mulighet å bomme litt. Lur variant til 7. og vi er 4 stykker samlet. Litt lagbyggende gressing i grønten på leting etter post, før vi bestemmer oss for å løpe videre. Vet ikke hvor posten hang. Hvertfall ikke i noen av gropene jeg så.

Drag 3: Ut sist, usikker på hvor mye bak, kanskje 20 sek. Løper litt sti først, før jeg bestemmer meg for å ta posten fra høyre via gjerdetvinkelen, fordi "det ser ut som en fin inngang". Hvorfor jeg ikke heller vil løpe inn i posten via motorveien fra venstre er et fortsatt ubesvart spørsmål. Tar 2. ganske bra, selv om kartet neppe er særlig rett der. 3 er grei og til 4. er det bare å løpe etter de andre. Synes jeg er ganske god til 5. også, men taper trolig litt på å ikke bry meg om stiene, og enda mer på å løpe litt for sakte. Bortsett fra 1. post et greit drag, og taper ikke mer enn 30sek til bestetid (mener jeg å huske)

Drag 4: Ut sist igjen, ca 20sek bak igjen tipper jeg. Bruker 10sek på startpost for å lokalisere 0-enheten som Magne har slengt noen meter nærmere 1. post. Snill tanke, urutinert av meg å ikke finne den med en gang. Blir litt småstresset. Er ikke så sprek at 10 sek tapt før orienteringen starter føles som en lek. Må legge meg paddeflat ovenfor tophat jr. til 1. post. Skal-må-bør fra venstre. Jadajada. Men det var mye tornebusker der, så jeg var lat og løp for mye sti. Fortjent liten bom, og jeg blir enda mer stressa. Forstår ingenting mot 2. og kaster bort mye tid. Klarer ikke finne gropa på 3. med en gang heller. Treffer mirakuløst 4. før jeg nok engang forstår lite og ingenting til 5. Hva skjer? Rett på til 6. men ser ikke ut som det er veldig forskjell fra rundt. Arenapassering er jo som regel noe herk, så greit å unngå det.7., 8. og mål sitter gaske bra, og avslutter draget med en god følelse, selv om det totalt sett var horrible greier.

5. draget var rerun av 4. draget der vi løp samme veivalg. Forbedrer tiden 1 minutt ift. 4 draget, og det var vel omtrent det jeg la igjen i bomming. Ganske så sigen fysisk, og lite å løpe med. 1 minutt bak Magne på rerun, og ca 50 sek bak Jon. Det løpes. Håper jeg også kan løpe så fort om et par måneder.
Vis kommentarer (0)
 
Stafettøkt (11.03.2016) Stafettøkt (11.03.2016)