Jukola 2018 (16.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 14.3 km
Tid: 71:45
Gj.sn. HR: 164
Maksimum HR: 177
Fint utgangspunkt i klynga bak IFK. Prøvde å gå ganske offensivt til verks.
Syntes rett på så fint ut til første og siktet meg egentlig bare inn på de 2 stikryssene underveis. Løp mest på retning uten å lese kart og prøvde å utnytte tråkkene der de fantes. Fungerte fin og kjente meg sprek, så følte det gikk unna. Kunne nok med fordel løpt mer sti totalt sett. Større feil inn i posten. Tok av stien lovelig tidlig og gikk rett i den steinete lia. Skjønte hvor jeg var, men tok meg ikke helt nok tid til å rette opp og løp unødvendig langt. Irriterende, men ser igjen alle lagene jeg løp ut med bortover med 2. så totalt krise ble det hvertfall ikke.
Liten miss på 3. Får ikke taket på ting nede i gropene, kommer opp på nesa til høyre for posten og skjønner ikke helt greia. Tar 2 steg videre til høyre før jeg tar til fornuft og snur.
Syntes en sving utom veien til 5. så brukbart ut, og trygt, så gikk for det. Viser seg å være ganske dårlig. Klarte ikke oppfatte at man kunne løpe tilnærmet flatt rett på. Tråkket over ganske kraftig på vei ut på veien, det gikk heldgvis ok å løpe videre, men ankelen kjentes ganske svak og var livredd for å tråkke over igjen resten av løpet. Da hadde det nok være over og ut. Veldig mye mer passiv løpsmessig resten av løpet, men det begynte å forme seg en større gruppe som det gikk greit å være med.
Bra løping i rygg på Håkon Bjørlo til 6. og 7. Litt nølende til 8 der det kommer opp noen flere lag og etter det ble det stort sett å bite seg fast.
Skjønte at 11. var ugafla, så ble bare med klynga. Hadde trodd vi skulle fortes mulig ut på hogstfeltet, men det skulle vi visst ikke. Suboptimalt, men hadde neppe gjort det noe raskere på egenhånd.
Ikke kontroll på hvor vi var gjennom grønten til 13. og var forberedt på redningsaksjon på andre siden, men fikk heldigvis kontroll med en gang vi kom ut i det hvite.
Var muligens någet hardhendt med en finsk mosjonist i grønten der og får sende en beklagelse om personen leser norske kartarkiv. Ble riktignok møtt med latter og ikke finske skjellsord, så mulig det ikke var så mange sure miner.
Begynte å bli tøffere å holde følge etter 11. og mot 14. passerer, og forsvinner, Torgeir. Litt mørke tanker, men ser det ikke er så langt igjen. Lysere tanker når Nordberg og Kalevan står på posten og åpenbart har gått i feil gafling.
Går surr i stier og tråkk mot 17. og løper nesten for langt. Nordberg er tilbake, og tar revansj på slutten ved å vise at de gamle er eldst.
Grei etappe, uten at jeg gjorde allverden jobb selv etter 5. post. Kjente meg sprek før det, og hadde vært moro å bidratt mer i gruppa, men for lagets resultat til slutt spilte det jo ingen rolle. 4. plass til slutt er vel en såkalt hederlig plassering, og ut fra forutsetningene bra, men vi er langt unna de aller beste.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2018 (16.06.2018) Jukola 2018 (16.06.2018)