10MILA - Långa natten (09.05.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skepptuna
Land: Sverige
Disiplin: Natt
Etappe: 3
Distanse: 18.89 km
Tid: 97:09
Før start: Gleder meg til å løpe og skjønner etter hvert at jeg kommer til å gå ut med tetkontakt etter strålende etapper av Jonas og Tore. Går ut ca. 1.05min bak tet og KR, og ca. 25sek bak Marcus.
Til startpost: Får riktig kart av Tore og beiner alt jeg har for å hente Marcus. Er redd for å ikke komme med i klynga. Ligger ti slag under HR max på startpost og ser Marcus sin rygg foran meg.
1. post: Fortsetter å beine maks over jordet og får kontakt med Marcus i enden. Er lettet over at jeg hentet han, men kjenner samtidig at åpningen har kostet krefter da jeg stivner i bakken opp til posten.
2. post: Tar en første kikk på kartet og bretter det riktig. Blir noen flere løpere rundt meg og farten går litt ned.
3. og 4. post: Skjønner at vi har hentet teten da jeg ser mange løpere på en lang rekke foran meg over det åpne området. Blir litt stress og småspurting til alle har funnet sin plass i rekka.
5. post: Tar en andre kikk på kartet og ser at det er langstrekk. Farten synker enda mer etter vi passerer jordene og den store stien. Går nå i et ganske behagelig tempo og jeg prøver å hvile og spare krefter. Synes det er mye grønt, men har ikke kontroll på kartet. Ser i ettertid at vi løp elendig. Leser litt kart inn i posten.
6. post: Titter litt på kompasset og retninga og merker at vi sjener mot venstre. Ser Marcus svinge ut av rekka mot høyre og følger han. Hører noen si (rope?) at Halden svinger, og så kommer resten etter. Er nesten først på posten.
7. post: Marcus ligger først og jeg som nr. 2. Vi får en liten sleiv og jeg leser meg inn. Er først på posten.
8. post: Løper på retning først i rekka og treffer skrentene. Fortsetter på retning litt til venstre for streken, ser høyden og skal bare inn i det grønne og ta posten først. MEN! Jeg ser ingen post og stopper opp. De andre kommer løpende forbi meg og jeg følger dem. Skjønner at noe er galt og ser plutselig Xen på vei mot neste post. Jeg bråsnur og løper tilbake der vi kom fra og finner posten 45sek etter de andre.
9. post: Kan så vidt skimte lyset til de andre langt fremme og løper maks for å hente de inn igjen. Tenker at det hadde vært utrolig kjedelig om jeg skulle falle av på denne måten med masse krefter igjen.
10. post(TV): Ser at jeg nærmer meg gruppa og skjønner at jeg kommer til å klare å hente dem. Er 11sek bak sistemann i klynga og blir litt flau når jeg ser kameraet som filmer «at jeg holder på å falle av pga. farten».
11. post: Løper meg helt opp til halen på rekka.
12. og 13. post: Ligger bakerst og prøver å hvile og spare krefter igjen. Fortsatt ganske behagelig tempo, men kjenner at det siste magadraget ikke var optimalt…
14. post: Ser tidlig at KR og noen andre drar ut til venstre, men jeg bestemmer meg for å holde meg i den største gruppa. Alle stopper opp når vi kommer ut på jordet og ingen vet nøyaktig hvor vi er. Er blant annet en veg som ikke står på kartet. Etter 25sek løper vi videre. Får en 45sek bom inn i posten og blir hentet av Kratov-klynga.
15, 16. og 17. post: Farten går kraftig opp og vi løper ned mot 3,0 min/km. Gleder meg til å komme inn i skogen igjen slik at farten går litt ned.
18, 19. og 20. post: Løper det jeg har og prøver å holde min plass i rekka. Begynner å merke kjøret skikkelig på veien midt på 18. strekket der jeg også ser Marcus siste gang.
21. post. Ser tremannsgruppa med KR foran oss på jordet og farten blir om mulig enda høyere. Rekka strekker seg kraftig ut og jeg faller lenger og lenger bakover. Slakt oppover på et mykt jorde. Jeg har ikke mer å gi.
22. post: Ligger nesten sist.
23. post: Blir passert av noen siste løpere på jordet og ser lys foran meg frem til 350m før posten. Vet ikke helt hvor jeg er, men leser meg inn på myren og finner posten.
24, 25. og 26. post: Finner postene greit selv, men det går ikke så fort.
Mål: Er glad for at jeg er i mål og har hengt OK med, men er samtidig skuffet over at jeg ikke hang med teten hele veien inn til veksling. Den harde åpningen kostet krefter, men var nødvendig for at jeg skulle komme med i tetklynga. Bommen på 8. post kostet også krefter, men den var helt unødvendig og gjorde kanskje at jeg akkurat ikke hang med inn denne gangen?

Uansett, mange bra erfaringer å ta med seg videre til forhåpentligvis flere långa-oppgaver.
Skjul kommentarer (4)
Øyvind S : Gratulerer med kjempebra løp. Sterkt å stå distansen såpass bra med en åpningsfart på den første km bedre enn snittfarta på din pers på 3000m bane! Ellers var det moro å lese din beskrivelse av løpet.
Anders FO : Takk! Den første km gikk fort unna ja. Får satse på ny pers på 3000m snart.
Kjetil: Takk for god og underholdende lesning! Artige beskrivelser av dine opplevelser på den myteomspunnede långa natten.
Imponerende hvordan du tross din unge alder viser taktiske evner og valg underveis som mange mer rutinerte løpere kan lære av.
Neppe ikke siste gangen du får denne oppgaven ;-)
Helen Palmer : Kult å lese! Veldig interessert. Imponert over din innsats.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
10MILA - Långa natten (09.05.2015) 10MILA - Långa natten (09.05.2015)