10mila etappe 3 (14.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: stafett
Etappe: 3
Distanse: 13.79 km
Tid: 71:29
Går ut på 16.plass ca.3.30 bak. Er innstilt på å løpe et eget løp, og ta mine egne veivalg.
1- Går ut sammen med Lidingö og Ärla. Har sett på strekket på forhånd og bestemt meg for rett på. Har plan om å kutte over til stien gjennom det grønnstripete. Får ikke kontroll og drar meg ned til Ärla som løper på stien lenger ned. Gjennomfører planlagt veivalg etter det, men burde ha endret meg og brukt stien igjennom det lysegrønne istedet. Taper nok 20-30s på dette. Taper 1min til Linne som løper helt høyre.
2- Bruker litt tid ut av posten på å bestemme meg for veivalg. Velger et bra veivalg og gjennomfører greit. Blir tatt igjen av Tampere og Kalevan omtrent ved drikkepost. Er alene om å ha min post i klynga og tar den bra. Taper 1min til GMOK på strekket. Kunne nok ha tjent 10-15sek på bedre trase gjennom hogstfeltet i starten.
3- Er alene og orienterer sikkert fra veien.
4- Tenker først å runde steinpartiet, men går et stort tråkk igjennom. Har ikke helt kontroll og ser løpere som løper lenger bortover lia. Leser meg inn på høydepunktene etterhvert og tar posten. Taper 15-20sek.
5- Vurderer rett på som best. Er alene opp bakken, med mange løpere rett bak. Har ikke kontroll mot toppen og drar meg ned til en klynge til høyre med bla. Kalevan. Skjønner på veien at jeg bare skulle ha fortsatt. Taper ca. 30 sek ut til veien på dette. Ligger med Kalevan og HSK 2 på veien. Vurderer rett på som best og bryter ut fra klynga. Angrer ganske fort da jeg blir alene og burde nok ha snudd og fulgt de andre rundt. Er stressa og mister kontrollen etter søkket med myra. Fortsetter på grov kurs og leser meg til slutt inn på stien. Vet ikke helt hvor jeg tar av stien og havner for langt til venstre på posten. Taper ca. 45 fra myra, og 30 sek inn i posten. Totalt 1:45 på strekket. Er halveis fortvila, men bestemmer meg kjapt for at jeg skal orientere bra inn, og ikke forsøke å løpe inn det tapte.
6- Skummel post. Løper på kurs ut søkket, og ny kurs fra nesa. Har ikke 100 % kontroll inn i posten, men ser en løper passerer steinen og puster lettet ut.
7- Følger tråkk og høyden ut til veien. Leser meg inn på de store steinene og følger en løper inn i posten.
8- Tar ut kurs og ligger bak en rygg på myra. Kjenner ikke igjen løperen, men ser at løperen jeg har hatt kontakt med fra 6.post har en helt svart ryggtavle. Mistenker at det kan være KoVee. Tenker «OK, løper er ikke kjørt. Markus kan få en god rygg ut på långa». God kontroll inn i ringen.
9- Synes KoVee løper sakte og blir usikker på om det i det hele tatt kan være KoVee. Tar kommandoen inn i posten.
10- Ser flere mindre grupper ute på hogstfeltet, og håper det kan være restene av puljene jeg var i tidligere. Gutser på utfor og kommer meg bra ut til skiløypene. KoVee er i rygg. Merker at KoVee drar helt rundt, men jeg fortsetter på mitt veivalg rett på.
11- Synes inngang fra høyre ser sikker ut, og tar derfor dette veivalget. Gjennomfører bra, og ser HSK2 inn i posten. Blir litt lettet, og skjønner at jeg er på halen av gruppa jeg var i tidligere.
12- Tenker først og løpe helt venstre, men ser at Erik drar mer rett på. Tenker at det vil værer fordel å holde meg sammen med Erik til veksling. Skjønner at han har en annen gafling, og løper sikkert inn til min gafling.
13- Enkel post. Ser at Erik er litt lenger forran enn i stad.
14- Enkel post.
M- Løper det jeg har. Hører på speakeren noe med Kalevan og håper vi er i nærheten.
Har ikke oversikt på hvor vi ligger i forhold til de andre favorittene ut på långa, men får etter hvert vite at jeg vekslet 1min forran Kratov og blir letta over at Markus fikk følge med han ut på långa.
Taper i underkant av 3min teknisk, og 2 av disse ryker på 5.post. Er skuffa over hvordan jeg opptrådde til 5.post. Holdt meg tro til å løpe mine veivalg, og mistenkte at det var gafling her. I ettertid burde jeg ha holdt meg rolig og ligget i klynga. Spesielt når Kalevan og KoVee var her. Er tilsvarende fornøyd med at jeg klarer å holde meg rolig etter dette, og klarer å løpe inn halen av klynga inn mot veksling.
Vi løper oss etter hvert opp i tet på 9.etappe, men Olav er uheldig og slår skulderen ut av ledd og vi må bryte stafetten.
Vis kommentarer (0)
 
10mila etappe 3 (14.05.2016) 10mila etappe 3 (14.05.2016)