Jr.VM Testløp Langdistanse (08.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lurdalen
Arrangør: Kongsberg OL
Land: Norge
Distanse: 11.69 km
Tid: 79:57
Innleder på verst tenkelige måte. Er sløv etter at jeg passerer myra halveis, og gjør en parallellfeil. Når jeg treffer hogstfeltet, tror jeg at jeg er lengre sør enn jeg egentlig er, noe som setter meg litt ut. Når bommen først kommer klarer jeg ikke å tenke rasjonelt, og virrer rundt uten å finne noen post. Samler meg til slutt og leser meg inn på høyden nord for 1e. 3 min tapt.
Forsøker å kjempe på videre, men mister kontrollen også inn i 2. Må stoppe opp og lese meg inn, og taper nok 20-30 nye sek. Etter dette skjerper jeg meg, og kommer fint inn i det. Stabil orientering fram til 10e, der jeg blir tatt igjen med 3 min av Olai, som har sett meg allerede til 4. Løper med han en stund, men får en luke inn i 11, og ser ikke noe mer til han underveis i løpet. I utgangspunktet ett godt veivalg til 12, men siste del ut på veien var utrolig stygg, og jeg kunne med fordel ha dratt rett over kollen under kraftledningen (mange gjorde denne tabben). Tungt strekk til 13, men presser bra og treffer posten fint. Leser ikke kartet nøyaktig, og ender opp med å løpe rett ned til veien, noe jeg taper mye tid på. Mister også 20-30 sekunder på å løpe rundt til 15, der jeg i tillegg begynte å bli alvorlig sliten.. Sjangler i mål til det som til slutt blir en 11.plass, 4:06 bak. Nr.3 av 17-18 åringene.

Er først og fremst utrolig skuffet over 1 post, der jeg kaster bort muligheten til et toppløp. I dag hadde jeg alle muligheter, men det endte skuffende. Må trekke fram at jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å holde moralen oppe selv etter å på mange måter ha "ødelagt løpet" til 1e. Løper en veldig god midtdel, der jeg faktisk tar inn 1 min på Anders som vinner løpet. Mye å lære av dette løpet. Får prøve igjen neste år!
Vis kommentarer (0)
 
Jr.VM Testløp Langdistanse (08.06.2014) Jr.VM Testløp Langdistanse (08.06.2014)