Jukola 3.Etappe (14.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 3
Distanse: 11.85 km
Tid: 76:37
Fredrik sendte meg ut som 39 lag.
Så noen løpere i starten, men ble raskt løpende mye alene. Treffer 1 post uten problemer, men nøler litt til 3 post. Møter Marius inn i posten.
På 4-strekket løper jeg på en motorvei av et tråkk, som det bare er å følge så lenge det går. Er imidlertid ikke nøyaktig når jeg tar av. Har ingen god plan når jeg løper inn i lien, og det ender med et tidstap på rundt 2 min.

Møter Marius på nytt inn i 5e. Skjerper meg, og løper med god flyt på postene videre. Artig med bestestrekk til 7.
Klarer meg egentlig greit før jeg slurver med kursen og går i feil post til 21. Det går nok ett snaut minutt. Leser ikke kart ut av posten, og setter meg fast i grøntfelt/myr rett på. 20-30 nye sekunder tapt der.

Ellers går det greit fram til sistepost, der jeg roter det fullstendig til.. Går først i sisteposten på skrenten, men leser kode og skjønner at jeg er feil. Løper rett derifra til høydepunktet, men der ligger det ingen post. Mister hodet, og begynner å løpe rundt på måfå, i håp om å finne min post. Når jeg kommer tilbake til utgangspunktet, får jeg øye på en sistepost nede på jordet, som viser seg å være min. Rart at sisteposten ikke lå der den var markert på kartet. Ble helt satt ut av dette. Så i ettertid mange andre som gjorde samme feilen litt senere i stafetten. Når det er sagt, må jeg legge til at jeg ved å sjekke sistepostene på forhånd uansett kunne ha begrenset tidstapet til maks 15-20 sekunder. Sløvt av meg å droppe den typen forberedelser.

Alt i alt blir det 3-4 minutter tidstap i skogen, og 2 min på sistepost. Ganske skuffet, løper ikke så stabilt teknisk som jeg ønsker, og som jeg vet at jeg kan. 56 beste etappetid, og 10 min bak etappevinner er vel ikke noe å skryte av, men samtidig ser jeg at jeg har flere gode partier i løpet mitt. Fra 4-20 taper jeg bare ett drøyt minutt til de raskeste på etappen. Tar med meg det videre.
Laget ble til slutt nr.36, som betyr at vi slo fjorårets plassering! :-) God laginnsats.
Skjul kommentarer (1)
Pluggen: Fint Jukkela-løp, Håkon :- )
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Jukola 3.Etappe (14.06.2014) Jukola 3.Etappe (14.06.2014)