EYOC Langdistanse (27.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Berovo
Land: Makedonia
Disiplin: Langdistanse
1: Er for ivrig i starten, og misser 1e med 1 min.. Løper for langt på stien og må snu.
2: Velger et godt veivalg, og gjennomfører bra.
3: Tror jeg tar et bra veivalg, men er unøyaktig inn i ringen og misser 30-40 sekunder.
4: Greit.
5: Er usikker på veivalget, og ender opp med å løpe venstre. Har omtrent samme tid som Olai som går helt rundt høyre, men lurer på om det beste veivalget er svakt høyre og sti store deler av strekket. Taper ikke så mye på selve veivalget, men bakken opp til 5 tar mye krefter, og jeg tror jeg hadde holdt distansen bedre om jeg hadde valgt et mer kraftbesparende veivalg.
6: Kurs, rett i.
7: Dagens. Tror veivalget var bra. Jobber hardt opp bakken på slutten, men er ikke nøyaktig nok når jeg skal ned i posten. Kommer til en annen post på skrenten, og blir helt paralysert når jeg finner ut at den ikke er min. Har verken ork til å lete etter posten, eller å prøve å lese meg inn og blir gående rundt i ørska. Nærmest tilfeldig finner jeg ut hvor jeg er, og kan finne posten tilslutt. Taper ca 8 min. Kan knapt huske sist jeg gjorde en slik feil...
Klarer å gå tilnærmet rent siste del av løypen, men er knekt mentalt, og mangler det siste giret.

Blir nr.31.
Utrolig skuffet over løpet alt i alt. Gjør årets dårligste prestasjon når det gjelder som mest. Om ikke annet er det godt å se at jeg hadde god fart, og at en medalje var innen rekkevidde uten feilene i starten, og framfor alt gigamissen til 8. Olli kunne ingen gjøre noe med. Suverent løp.
Skjul kommentarer (1)
Knut W. M. : Hei, morsom løype som jeg faktisk ikke har sett før nå (uvanlig seint til å være en o-nerd som meg...), takk for interessant analyse også. Er stort sett enig i dine vurderinger:
S1: Er du klar over at omgående veivalg til en side generelt innebærer en økt risiko for bom på samme side av posten som veivalget går? Derfor kan det argumenteres her med at rett-på faktisk er en like trygg start på løpet.
S2: Ser veldig bra ut!
S3: Igjen er her rett-på kanskje tryggere, denne gangen fordi mer rett-på gjør at du kan forlenge med ryggen ut mot posten, inngangen blir litt bedre. (dog veivalget ditt ser bra ut og det er naturligvis fullt mulig å gå rett i også med din inngang...)
S4: Optimalt :)
S5: Er du klar over at en av de klassiske, norske lærdommene fra løping (veivalgstesting) i kupert kontinentalt terreng på 70 og 80 tallet er at en alltid bør ta stigningen tidlig på strekket framfor på slutten (dersom en kan velge mellom to noenlunde likevedige alternativer). Dette i tillegg til at kraftbesparing (om du snakker om) generelt også blir ganske så viktig i slike terreng/løp. Så selv om du løper dette strekket bra får du nok svi seinere. Kanskje du til og med helt hadde unngått blemma til 7e?
S7: Her krysser du siste ryggen til venstre for kollen/det høyeste punktet, dvs at det stiger oppover til høyre for deg. Dvs så er denne bommen ganske så lett å unngå. Videre, når du først bommer bør du søke østover mot stien/ryggen (men som du sier hjernen var vel rett og slett ikke med)
S8-M: Kjempebra avslutning o-teknisk, her viser du hvor god du er til å orientere på kurver, i tillegg til at du unngår fristelsen av å ta av tidligere fra veien mot 11e.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
EYOC Langdistanse (27.06.2014)