10mila E5 (14.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lugnet
Land: Sverige
Distanse: 6.11 km
Tid: 29:57
Var endelig klart for en av årets kuleste konkurranser. Gutta foran på laget løper solid, og Markus er med i Kratov-klyngen, der også andrelaget vårt befinner seg. Ettersom Holtern er Holtern forventet jeg meg på å gå ut først i en stor klynge, så ble ikke overrasket når han fløy ifra de andre lagene ned innløpet. Går ut som nr 7, 3:48 bak de 4 lagene som var i førsteklyngen. Fokus er på å løpe et stabilt, individuelt løp.

1: I utgangspunktet en enkel post, men blir overrasket over hvor krevende det var å få tak på gule områdene på natten. Fort gjort å gå på en parallellfeil, så holdt tungen rett i munnen og traff greit. Flere topplag legger igjen tid alerede her.
2: God kurs over det gule, rett i.
3: Enkelt strekk med mye sti. Ingen problemer, bortsett fra at jeg går skikkelig på trynet på stien rett før posten.
4: Eneste som tar venstreveivalget opp til denne posten. Ganske sikker på at jeg tjente tid på det. Tungt opp den bratte stigningen, men treffer posten som jeg vil. Møter på Järla inn i posten og har fått en god start.
5: Forsøker å være nøyaktig på retning, men har ikke et 100% angrepspunkt, og havner for langt til venstre. Beholder roen, og klarer å lese meg inn. Taper ett lite minutt, rundt 45-50 sekunder. Ikke helt bra, men fornøyd med at jeg begrenser skaden. Møter på mange lag som kommer ut av posten når jeg løper inn, blant annet Kalevan og IFK.
6 (myr): Motstår fristelsen til å prøve å løpe inn de andre lagene, og beholder full kartkontakt. Tar likevel inn flere lag på posten.
7: Holder på å bli for ivrig igjen, leser framover på løypa, og kommer for langt. Skjønner det fort, og tidstapet er bare på 5-10 sekunder.
8: God utgansretning, så er det meste gjort.
9 (10 på kartet): Lengre strekk og mulighet til å løpe fortere igjen. Pusher bra opp bakken, og tar igjen og passerer en klynge med løpere som har post på steinen. Ligger nå først i en større gruppe, har bra retning fra stien og treffer bra. Møter på Tampeeren som startet i tet og som har bommet på denne posten.
10: Litt usikker inn i posten, det blir plutselig veldig tett vegetasjon. Nøler litt, men treffer OK.
11: Enkel tv-post.
12: Har planlagt veivalget på forhånd. Det skiller seg her pga gafling, men jeg får følge av en del lag.
13: Litt hets i starten, men roer ned og treffer posten bra.
14: Stabilt.
15: Har respekt for det gule området etter opplevelsen i starten av etappen, og er litt forsiktig.
16: Velger sti hele veien for å gjøre det enkelt. Nøyaktig siste bit inn mot post. God utgangsretning, enkel post. Snur meg og ser at jeg har en hel del løpere rett bak.
17: Til siste, løper det jeg kan, men passer på å holde retningen, så jeg ikke går på en unødvendig sleiv mot slutten.

Veksler som nr.2, 3:10 bak SNO som er det eneste av tetlagene som har holdt unna. Har da tatt inn 38 sek på min etappe. 5 beste etappetid.

Fornøyd med innsatsen min. Har en unødvendig bom til 5 der jeg ikke er nøyaktig nok med angrepspunkt inn i posten. Taper en del tid, men klarer å beholde roen og unngå katastrofe. Veldig fornøyd både med det, og med at jeg løper et solid løp derifra og inn. Gjør jobben min greit.

Laget gjorde en utrolig bra jobb gjennom natten og dagen. Vi var med der framme, og lå også helt i tet når Olav skader seg på 9e. Selvfølgelig synd når vi ligger så godt an, men først og fremst trist for Olav som er i god form og som hadde et monsterløp på gang. Det er dessverre slikt som kan skje, og som man ikke kan forutse eller forhindre. Håper på en rask rehabilitering for hans del. Ble altså DNF, men vi viste at vi hører hjemme i teten, og får satse på fullklaff ved en senere anledning :)
Vis kommentarer (0)
 
10mila E5 (14.05.2016) 10mila E5 (14.05.2016)