Jukola 4.etp (18.06.2016)
Kategori: Konkurranse
Land: Finland
Distanse: 9.32 km
Tid: 51:25
Går ut som nr.3, 1 sek bak Kovee og Ravinen, med ca 15 lag rundt minuttet bak.
Tar kommandoen i starten, men får aldri taket på det tette området nærmest arena. Mister kartkontakt, og prøver å lese meg inn, men klarer ikke å få helt kontroll på hvor jeg er. Fortsetter nølende på en kurs, men må stoppe helt opp når jeg nærmer meg kollen, tror jeg er mye lengre til venstre enn det jeg er. Leser meg til slutt inn på skrentene og finner posten, men blir her tatt igjen av en større gruppe lag som har løpt inn ca 1min på meg.

Skjerper orienteringen og treffer 2e og 3e bra (er 42 sek bak Kovee og Ravinen på 3e). Velger imidlertid et dårlig veivalg til 4post. Bestemmer meg for å gå rundt å ta stien over myren, men hogstfeltet er veldig dårlig løpbart, og jeg sliter med å komme meg raskt over. Burde ha løpt rett på hele veien.
På dette tidspunktet er jeg nesten 2 min bak Kovee som er alene i tet, men jeg ligger fortsatt som nr.2.
Herifra og inn får jeg godt tak på kartet. Holder ikke høyere fart enn at jeg klarer å henge med, og plukker inn tid på Kovee. Møter Kalevan med Prochazka i området rundt 10e, og begynner å ane at jeg er blant de første lagene.
Avslutter greit, og veksler som nr.2, 56 sekunder bak Kovee, med en gjeng lag rundt et halvminutt bak meg.

Fornøyd med løpet, spesielt det at jeg skjerpet meg etter en litt shaky start. Var gøy å se at jeg og Eirik på kortetappene klarte å holde unna for lag med sterkere løpere på papiret. Vi ender som nr.5, en god plassering, men vi hadde potensial til mer. Motiverende før stafettene neste år :)
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 4.etp (18.06.2016) Jukola 4.etp (18.06.2016)