Junior NM Stafett (25.09.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Resafjellet
Land: Norge
Distanse: 5.57 km
Tid: 37:05
Endelig klart for Junior-NM Stafett som hadde vært ett stort mål for juniorgjengen i Halden i hele år. Målet på forhånd var medalje (aller helst gull) og 2.laget topp 6. Dette ble tøffere når Knut måtte melde skadeforfall siste uken, men vi hadde fortsatt troen på at det var mulig.

Etter god stafettløping av Karl og Vegard ble jeg sendt ut 35 sek bak på 3.plass, så absolutt på skuddhold i forhold til medaljene.
Åpnet bra, og når Elias bommet 2e, var vi 3 lag samlet. Bestemte meg for å være litt passiv i starten, ligge bak og kontrollere. Tok derfor ikke noe særlig initiativ når Jonsson fikk en liten luke på vei til 4e, hadde fortsatt god kontroll på han og trodde ikke det skulle bli noe problem å komme helt opp lenger ut i løpet. Inn mot 4e, leser jeg på langstrekket og møter Jonsson som er på utgang fra posten. Blir satt ut og går på en ubegripelig parallellfeil inne i ringen. Surrer på feil kolle og bruker kanskje 45 sek ekstra på å finne posten?
Leser meg inn og treffer posten samtidig som Elias. Stressnivået rimelig høyt her, vet jeg har tabbet meg skikkelig ut, og tar en dårlig trase også til 6e, går rett over toppen.
Ser Jonsson midtveis på langstrekket og skjønner at avstanden har blitt ganske stor.

Forsøker å knappe inn tid, men klarer ikke å løpe med skikkelig god flyt, og blir i tillegg litt for opptatt av hvor Fossum ligger i forhold til meg. Kommer til passering likt som Fossum og hører vi er ca 1min bak. Regner nå med at det er sølvet det handler om, men har et lite håp om at det kan bli bomming i siste del. Får en liten luke til Fossum opp bakken, men er usikker inn i posten og han tetter den. Ørliten bom også på neste post, men EliasM bommer vesentlig mer og kommer løs på nytt. Litt trøbbel på strekket til 14, men passerer arena på 2e. Fortsatt et stykke bak Jonsson som har løpt stødig hele veien.
Snur meg og ser at luken er på 15-20 sek til Fossum. Løper kontrollert siste del, passer på å ikke gjøre feil, og løper samtidig fort nok til at EliasM ikke klarer å komme opp i ryggen. Lykkes med den taktikken og kan cruise inn til sølv.

Umiddelbart veldig skuffet, føler ikke at jeg gjorde en spesielt god jobb på sisteetappen, kastet bort mye allerede til 4e, mister Nydalen og kommer aldri opp igjen. Har heller ikke den beste flyten derifra og inn. Fornøyd med at jeg holdt hodet kaldt og avgjorde sølvkampen mot erkerival Fossum ;) Rått å komme inn og se Trygve og andrelaget leke seg inn til 6.plass!! Målet om 2 lag topp 6 ble nådd, og det gjør det litt lettere å leve med det lille nederlaget det var å ikke ta gull.
Laginnsatsen var bra, og det var en tøff kamp også om medaljene, så bra at vi kom hjem med sølvet! Grattis til Nydalen som løp en solid stafett og tok et fortjent gull.
Vis kommentarer (0)
 
Junior NM Stafett (25.09.2016) Junior NM Stafett (25.09.2016)