KM lang Østfold (19.08.2012)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Akselås
Arrangør: Sarpsborg OL
Land: Norge
Distanse: 7.27 km
Tid: 57:48
Tung langdistanse i det fine men våte(!) terrenget på Akselås.

Til 1post løp jeg på kurs gjennom grøntfeltet og til de åpne kollene. Fortsetter på en nøyaktig kurs, korrigerer meg inn på steinen til venstre for meg, og finner posten greit. En god start.
Jeg ser at det er få detaljer å lese på inn i 2post, og har stor respekt for dette strekket. Likevel drar jeg venstre, framfor å løpe over toppen og få en enklere inngang. Det var god sikt nede i lien, og kurvebildet var bra, så jeg hadde ingen problemer med å treffe posten. En super start!
Oppover bakken etter 2post begynner jeg å tenke på hvor varmt og tungt det er å løpe, framfor å orientere. Den gjør meg litt sløv. Det er her feilen starter. Når jeg kommer opp på flaten, løper jeg på en grov kurs, men uten å aktivt plukke detaljer. Derfor mister jeg kartkontakten litt, og når jeg skal lese meg inn, gjør jeg en mikro-parallellfeil, som setter meg ut av rytmen og som utvikler seg til en katastrofe... Plutselig gjør jeg ett hopp, og tror jeg er på vei opp mot posten, når jeg egentlig er på kollen før. Og når jeg kommer opp, og ikke finner noen post, gjør jeg vel egentlig alt feil..! Får panikk, og begynner å lete rundt etter posten, og når jeg endelig klarer å finne ut at det eneste fornuftige jeg kan gjøre er å stoppe opp, og lese meg inn, er det for seint! 7 min går det før jeg endelig finner posten. Hvilken bom!

Overvinner trangen til å bryte, og kjemper meg gjennom resten av løypa! Jeg skulle iaf avslutte med stil. Gjør ingen store feil fra 3post og inn, godt fornøyd med det, men det hjelper så lite..
Mye å lære av dette løpet! I orientering må man være topp fokusert hele veien, ellers blir man hardt straffet. Og da hjelper det ingenting at alle de andre postene gikk kjempebra..!
Vis kommentarer (0)
 
KM lang Østfold (19.08.2012)