Jukola 4.os (17.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hälvälä
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 4
Distanse: 9.26 km
Tid: 56:12
Jukola 2018 4.etappe

Går ut i et fint läge litt etter tet sammen med KR, Nydalen og Tyrving.
Fokuset ligger kun på å gå så rett som mulig og at jeg aldri skal ofre kart og kompass for andre tanker.

Stabil innledning hvor vi samler oss i større gruppe til 2.post. Tar 3 og 4.post greit før jeg mister helt hodet i et halvminutt ute på det åpne til 5. Skjønner fortsatt ikke hvordan jeg fikk det til. Tenker helt urasjonelt og tror jeg er en helt annen plass. Tar imidlertid faresignalene (bra) og tar 2-3 kartstopp for å få en oversikt før jeg skjønner hvor jeg er. Irriterende og miste de andre på noe som er en enkel TV-post (noe jeg var klar over så fort jeg fikk se løypa).

Løper bra teknisk på de to neste postene og er oppe i gruppa igjen. Får en liten sving på 8 sammen med Tiltnes for Tyrving, men er rimelig sikker på at posten skal ligge litt lenger mot høyre. Tar noen dype pust av det deilige svevestøvet og stoler på magefølelsen. Posten åpenbarer seg.
Sikkert videre gjennom det grønne og 9.post går fint.

De neste postene er greie. Litt for dårlig til 12. post, men korrigerer greit når vi ser det åpne området.

Herifra og inn er det ganske enkel orientering med store ting å lese på. TV-posten til 13 går greit. Tiltnes løper litt mer høyre for streken til 14 og får 15 sekunders luke. På stien til 15 kommer også Nydalen med Eirik ut av skogen rett bak Tiltnes og jeg blir løpene ca 15-20 sek etter de to resten av etappen.

Gøy å få muligheten på lag 1. Enda bedre er det når laget klarer å levere stabilt på alle etapper og at vi ender opp med en meget god 4.plass utifra forutsetningene.
Personlig må jeg si meg fornøyd. Slettes ikke noe fantomløp, men man kommer ganske langt med et stabilt teknisk løp på en slik etappe.
Skjul kommentarer (1)
tågg: Deilig vegvalg til 9. Følelsen av å ha både belte og bukseseler. Gå ned i gropa og over siste kollen på ryggen før posten. Vite at man taper tid til de som løper rett på, men at man likevel gjør det eneste riktige og er et hav av tid foran de som roter seg bort. Deilig. Grattis med 4de!
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Jukola 4.os (17.06.2018) Jukola 4.os (17.06.2018)