NM Natt (05.09.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skjøla
Arrangør: OL Trollelg
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 5.64 km
Tid: 50:31
Gj.sn. HR: 192
Maksimum HR: 206
Planen var å være nøye med kompasset - sikte langt, alltid vite hvor jeg skulle og hva jeg så etter, og kjøre ekstra safe til 1.post for å komme inn i det (1.nattøkt siden vinteren).

Hadde planen klar og lå på forskudd hele veien til 1.post-ringen. Skulle dra opp bekken, over på det åpne, følge søkket til myra og så myrsiget utpå stien. Jeg hadde funnet fine stråk og kjente meg trygg her. Siste sikre var den siste myra, men her ser jeg at jeg kanskje burde hatt en nærmere plan om å bruke søkket som inngang, eller vært enda sikrere på kursen. Mistet en del sekunder her på noe nøling, men heldigvis brukte jeg kompasset greit og speidet bra.

Til 2 var både planen og gjennomføringen dårlig egentlig. Planla rundtveivalget uten å vurdere spesielt inngangen, og egentlig var planen å løpe rett på opp lia fra ruinen. Ut av 1. var jeg klar på hvor jeg skulle og brukte kompasset bra: inn i de to myrene før jeg skulle komme ned til bekken. Her skulle jeg bare følge skrentrekka og bekken til jeg traff stiene, og så velge den vestligste for å unngå stigningen. Fra jeg traff bekken første gang tror jeg at kompassbruken ble for dårlig, for jeg mistet retningen, og klarte da heller ikke lese meg inn på myrene særlig raskt da jeg kom dit. Hadde også lagt meg midt mellom bekken og skrentene, og så ikke langt nok til å kunne lese meg trygg på noe. Burde også tatt i betraktning av stiene ville være vanskelige å finne i myrene. Mistet mye tid på nøling i dette partiet også. Traff etter hvert stien og sjekket retning, men fikk ikke den helt gode følelsen før jeg så vannet. Ombestemte meg deretter for inngangen også. Feiget ut på enda et rundtveivalg, men trengte å få tryggheten igjen. Bra kurs inn i posten!

På dette strekket tror jeg uansett at det hadde lønt seg for meg også å løpe rett på. Så dette veivalget først, men utelukket det pga den bratte bakken i starten. Ville ikke ha for mye syre i starten av løypa for å unngå å bli vinglete i nedoverbakkene (lært av erfaring - jrvm uttaksløp mellom 2014). Burde nok lagt meg på myrene og lagt den trygge inngangen inn i planen.

Fra 3-5 ble det litt rykkete løping, men ville ha full kontroll. Lå fint på forskudd i det området her, men kunne med fordel lagt meg opp den gule myra til 3.

6e: PLanen var å følge skrentrekka, løpe opp myrrenna, løpe ned myra på andre sida og gjennom første passasjen. Inngangen leste jeg på underveis, og derfor bråsnudde jeg midt i myra. Teit feil ikke å planlegge siste sikre. Også litt nølende idet jeg tok av fra stien mot passasjen.
Tror det hadde vært raskere å løpe opp stien i hjørnet av vannet.

Til 7e var planen egentlig å se steinene på kolla, men så den spesielle detaljen, og fikk en fin inngang med stupa. Til 8. var kursen litt dårlig inn i ringen. Visste jeg passerte den lille kolla rett etter stien, kunne så velge mellom søkket til høyre og venstre, og valgte feil. SKjønte det med en gang. OK resten, men snublet mye og var ikke såå kjapp

Alt i alt et greit løp hvor jeg følte flyten og tryggheten mangla. For mye nøling og feil veivalg, men også mange riktige natt-valg fra midten av løypa og utover. Også en veldig bra fysisk form.

Er derimot utrolig glad med tanke på resultatet - NM sølv!!!!

(ikke mine strekktider)
Skjul kommentarer (1)
Irgens: Gratulerer så mye! Helt konge!
Skriv ny kommentar
Lagre
 
NM Natt (05.09.2014)